Repertoire

Het repertoire van Cantate Zus & Zo is kleurrijk en kent vele lagen. Er is de verstilling van een Stabat Mater, de uitbundigheid van Happy Gay en het plezier van Chasing Rainbows. Kenmerkend voor Cantate is de diversiteit van muziekstijlen: wereldmuziek, klassiek, jazz, modern, gospel… noem maar op! Muziek zingen die je raakt en nieuwsgierig maakt, zorgt ervoor dat een repetitie niet snel verveelt. En het is fijn om deze rijkdom met een publiek te delen. Een greep uit het repertoire waar we momenteel aan werken:

Gabriellas Sång (uit: ‘As it is in Heaven’, geschreven door Py Bäckman en Helen Sjöholm)
“Vanaf nu is het leven van mij!” is de kern van het lied. Je ontworstelen aan het lot, wetend dat het leven maar zo kort is… Verder leven, nu met trouw aan jezelf. Een unieke vertolking van een universeel thema. Ons koor zingt het in de oorspronkelijke versie met begeleiding op de piano.

If (Sammy Cahn, Saul Chaplin)
“If it’s the last thing I do, I’ll make you mine”…. Frank Sinatra zong dit al en nu prijkt het op het repertoire van Cantate. In een jazzy uivoering wordt de geliefde met ‘wringende’ akkoorden het hof gemaakt.

My dearest, my fairest (uit: ‘Pausanias the Betrayer’ van Henry Purcell)
Een hartstochtelijk liefdeslied dat zowel de vreugde als de pijn van een liefdesrelatie bezingt. Dat verwóórden we niet alleen, nee, we zingen het naar elkaar en voor elkaar. En het publiek? Het publiek pakken we in!

Broad Waters (Henryk Mikołaj Górecki)
Een poëtische vertelling over de stroom van een rivier en het leven daaromheen. In dromerige klanken stromen we buiten de oevers van de rivier. De rivier neemt en de rivier geeft: wilde tijm en bloemenkransen. Kleine blaadjes vallen overal.

Oh Happy Gay
Ja, inderdaad….Oh Happy Day in het roze.

The Rhythm of Life (uit: de musical ‘Sweet Charity’ van Cy Coleman)
Veel koren hebben dit meeslepende nummer in hun repertoire en ons koor dus ook! Blij verwoorden wat blij en gelukkig maakt: a tingle in your fingers and a tingle in your feet! Plezier in alle eenvoud.

Stormy weather (words: Josph McCarthy, music: Harry Carroll)
De misère van een verbroken liefde: Het stormt en regent. Zal de zon ooit schijnen? Het blijft regenen. Onophoudelijk…. Het is de blues dus ja: aan de regen komt geen eind…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.