home dirigent optredens repertoire algemene info log-in

 


Gezocht Dirigente (v) voor koor Cantate Zus & Zo

Wij zijn op zoek naar een dirigente voor ons koor Cantate Zus en Zo die bij voorkeur na de zomervakantie kan beginnen

Introductie Cantate Zus en Zo

Cantate Zus & Zo is een LBTI-koor (lesbisch, biseksueel, transgender, inter-sekse) dat 25 jaar bestaat en een breed repertoire heeft opgebouwd. We zingen wereldmuziek, Bach, Pergolesi, Gorecki (e.a.), filmmuziek, cabaret, popmuziek en Nederlandstalige muziek. We vormen een coherente groep met een grote onderlinge betrokkenheid die in sub groepjes ook van alles met elkaar onderneemt. Maar zingen is het verbindende element!

We werken enthousiast aan nieuw repertoire, staan er voor open om de muzikale horizon te verbreden, maar willen na intensief instuderen tijdens de repetitie ook tijd en ruimte hebben om lekker bekend repertoire te zingen, waarbij ruimte is voor een grap en een gebbetje.

De zangervaring in het koor loopt uiteen. Er zingen mensen met koorervaring en mensen die voor het eerst komen zingen in het koor. De één kan bladmuziek lezen, de ander niet. Door onze vertrekkende dirigent is veel muziek omgezet in MuseScore een mooi hulpmiddel voor starters om thuis de muziek eigen te maken. We zijn echter geen koor waarbij verondersteld wordt dat alle leden thuis veel oefenen.

Het koor kent een optredencommissie en een repertoirecommissie. Voor het repertoire geldt dat zowel koorleden als de dirigent ideeën kunnen aandragen. De repertoirecommissie beslist samen met de dirigent, welke stukken geschikt zijn voor het koor. Ook is er een commissie die zich met de outfit bezighoudt. De onderlinge afstemming van de commissies vindt meestal tijdens de repetitie plaats.

Onderdeel van de Cantate traditie is dat er één keer per jaar een koorweekend wordt gehouden (op zaterdag en zondag in de buurt van Utrecht, de zaterdagavond is programmavrij).

Gemiddeld treden we 3 keer per jaar op, veelal in het kader van een roze activiteit (Midzomergrachtfestival in Utrecht), maar ook bij Gluren bij de buren, lichtjesavond op een begraafplaats of in een bejaarden/ verzorgingstehuis. Daarnaast maken we af en toe een uitstapje naar Duitsland voor het Lesben Frauen Chöre treffen of Various Voices.

Dit ter introductie van het koor. Als het je aanspreekt kun je verder lezen over het profiel van de dirigent dat in onze beleving aansluit/past bij Cantate Zus & Zo.

Profiel dirigent

De dirigent voelt zich goed bij optredens op LHBTI-festivals. We zoeken iemand met ervaring, flexibiliteit/improvisatievermogen, natuurlijke leiderschap, humor en een brede muzikale basis. We stellen het op prijs als de dirigent bereid is om bestaand “Cantate” repertoire over te nemen. De dirigent is een professional met didactische vaardigheden, die in staat is koorleden mee te nemen in een nieuw muzikaal avontuur en doelgericht naar een optreden toe kan werken. Piano kunnen spelen is een pre.

Tot slot: we zoeken een dirigent die blij is met onze prestaties maar ons ook op een hoger plan kan brengen. Met elkaar zijn we ervan overtuigd dat als de dirigent werkt aan het zelfvertrouwen van het koor er zeker ruimte is voor groei.

We zijn ons ervan bewust dat we wellicht hoge eisen stellen, maar wanneer je open staat voor persoonlijke ontwikkeling en groei op bovengenoemde punten nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Praktische informatie

Het koor:
. repeteert op donderdagavond bij Zimihc, locatie bouwstraat 55 te Utrecht van 20:00 uur tot 22:00 uur
. heeft 16 leden 
. houdt de schoolvakanties aan bij het plannen van de repetities

Sollicitatieprocedure

. Mail uiterlijk 14 mei 2018 je sollicitatiebrief met je motivatie en cv naar: zingen@cantatezusenzo.nl onder vermelding van: Dirigente Gezocht.
.
Na de sluitingsdatum hoor je binnen 7 dagen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met het bestuur van ons koor.
. De sollicitatiegesprekken worden in overleg met de genodigden afgesproken.
. Het geven van een proefdirectie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
. Aanvullende informatie kun je vinden op de website waar je nu bent (www.cantatezusenzo.nl).
. Voor vragen kun je terecht bij Corine van Dam: tel. 030-233 1998, email: corine.gvpr@casema.nl.
 


            Facebook                                                                                                                voor meer info

  zingen@cantatezusenzo.nl